Beurs

Iedereenbouwt focust op bouwen,verbouwen en renoveren

De beurs voor bouwen, verbouwen en renoveren in Waregem Expo aan de Zuiderlaan is na een lange corona-onderbreking terug van weggeweest, met een nieuwe naam en een nieuwe voorzitter: Frederic Windels, zaakvoerder van verzekeringskantoor Winsurances (gelegen aan de Vijfseweg recht tegenover Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes). Samen met een team gemotiveerde vrijwilligers biedt hij het pubiek een voor iedereen toegankelijke driedaagse aan van vrijdag 29 september tot en met zondag 1 oktober. In de expohal staan een zeventigtal standhouders langs een uitgetekend parcours. Zij komen uit de ruime regio, ook uit andere provincies. Bezoekers kunnen er terecht voor deskundige informatie en maken er kennis met allerlei innovaties en technieken. De stad Waregem is vertegenwoordigd met een stand waar uitleg wordt verstrekt over alle mogelijke bouw-, verbouw- en renovatiepremies. Ook financiële instellingen zijn present.

Frederic Windels: “Voor mij is het de eerste editie als voorzitter. Deze uitdaging neem ik graag aan. Samen met een team maken wij werk van deze beurs die wij een nieuwe naam gaven. Die komt eigenlijk van ons online platform dat wij in tijden van corona hebben opgezet. Toen was het niet mogelijk een fysieke beurs te organiseren. Wij dachten aan een virtuele beurs waarop je allerlei belangrijke informatie kon vinden. De naam van het platform is nu ook de naam van de beurs in de expohal.”

De officiële opening vindt vrijdag 29 september plaats. Burgemeester Kurt Vanryckeghem en zijn collega’s van het stadsbestuur knippen het spreekwoordelijke lintje door, waarna een rondleiding volgt langs de standhouders. Voor ‘s avonds staat de traditionele Nacht van het Fundament- op het programma. Dat is een plezant netwerkmoment voor genodigden, metde nodige hapjes en drankjes. Zaterdag 30 september en zondag 1 oktober is voor het grote publiek dat er van 10 tot 18 uur volop kennis maakt met wat Iedereen Bouwt allemaal aanbiedt.

Frederic Windels: “In het midden van de hal richten wij een conferentieruimte in. Daar nodigen wij verschillende sprekers uit. Onder andere Christopher Timmerman, gekend van de realitysoap De Planckaerts. Ook Luc Dedeyne van de Bouwunie zal er zijn. Er komt ook een bekende chefkok waarvan we momenteel zijn naam nog niet kunnen geven. Voor de kinderen hebben wij op zondag animatie en speelmogelijkheden voorzien. Eigenlijk wordt deze editie van Iedereen Bouwt een publiek, familiaal gebeuren.”

De vorige edities verwelkomden we altijd tussen de vijf-en zesduizend bezoekers. Ook nu hopen Frederic Windels en de voltallige werkgroep op een mooie opkomst.

“Dergelijke beurs organiseren is niet evident. In zijn genre is het zelfs een van de weinige die nog overblijft in Vlaanderen. Op zich zegt dat al genoeg. Om zoveel mogelijk ruchtbaarheid te geven houden wij samen met de organisatoren van Herfstshopping een persmoment. Beide evenementen vinden in hetzelfde weekend plaats. Het is de bedoeling dat shopping bezoekers de oversteek naar de hal maken. En omgekeerd, natuurlijk. Wie nog geïnteresseerd is in een stand op de beurs mag altijd contact met me opnemen.”

Neem contact op met ons